Szandai Mátyás Quartet - Sadhana

A BMC gondozásában jelent meg a Szandai Mátyás Quartet legújabb albuma a Sadhana, amely teljes egészében Szandai Mátyás saját kompozícióit tartalmazza. A 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében szervezett lemezbemutató koncertet az Uránia Nemzeti Filmszínházban vette fel az Ezer Kolibri 2019 április 16.-án. A teljes koncertet számokra bontva itt lehet megnézni:

Szandai Mátyás Balassagyarmaton született 1977-ben. 2004-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klasszikus nagybőgő szakán. Már a főiskola alatt a Dresch Quartet tagja volt, játszott a Balázs Elemér Grouppal, a Tóth Viktor Trióval, a Czirják Csaba Quartettel, a Bacsó Kristóf Quartettel, az Oláh Kálmán Sextettel, a Szabó Dániel Trióval, a Dés András Quartettel és a Pecze Balázs Quintettel. 2011 óta Párizsban él, és világszerte olyan hírességekkel játszik együtt, mint Archie Shepp, David Murray, Herbie Mann, Chico Freeman, Rosario Giuliani, Charlie Mariano, Kurt Rosenwinkel, Chris Potter vagy Flavio Boltro.

Tavaly Lukács Miklós cimbalomművésszel és Mathias Lévy hegedűművésszel készítették el a Bartók Impressions című lemezt, amelynek a próbáján mi is forgattunk.

A quartet további tagjai Nelson Veras gitáros, Ricardo Izquierdo kubai tenorszaxofonos, és a francia Fabrice Moreau autodidakta dobos és festőművész. 

A videót Bordás Róbert és Takács István Gábor készítette, a keverés Spányi Emil munkája.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.