Dalok Bentre

A Kiscsillag multiinstrumentalistája és a Santa Diver jazz trió basszusgitárosa Szesztay Dávid, novemberben jelentette meg Dalok bentre című első szólóalbumát amit egyedül vett fel és kevert meg. 

2018 decemberében Fenyvesi Márton gitárossal, Gyányi Marcell basszusgitárossal és Klausz Ádám dobossal kiegészülve mutatták be az albumot az Átriumban a Kiscsillag Fesztiválon. Azóta több koncertet is adtak, áprilisban pedig rögzítettek négy dalt egy studio session alkalmával, amiről az Ezer Kolibri csapata készített most videó felvételt.

A "dohánymorzsák" egy új szerzemény, ami az albumon még nem szerepelt:

A zenekart legközelebb a Fishing on Orfű fesztiválon hallgathatjátok meg 2019 június 22-én, azaz ma, a Tűzhöz Közel színpadnál.A teljes studio session 4 száma:

A zenekar tagjairól egy kicsit bővebben:

Szesztay Dávid feleségével Kézdy Luca hegedűssel együtt alapították meg 11 éve a Santa Diver zenekart. A zenekar Kisüzemben előadott koncertje már szerepel a gyűjteményünkben. Zenélt korábban a Dav, a Budbudas és a Rutkai Bori és a Specko Jednóban. 2016-tól a Kiscsillag billentyűs-gitárosa, számos zenét szerzett színházaknak, legtöbbet a Pont(y) Műhely tagjaként. Írt zenét reklámfilmhez, rövidfilmhez, dokumentum-, animációs- és játékfilmhez, többek között Pater Sparrow 1 című filmjéhez.

Fenyvesi Márton gitáros a hazai improvizatív zenei élet egyik legismertebb, leginnovatívabb alakja - dán, holland és francia zenei színtéren szerzett tapasztalatait nem csak Dés László, Dés András, Szakcsi Lakatos Béla vagy Fekete-Kovács Kornél produkcióiban, hanem a mainstream pop zenei színtéren is kamatoztatja többek között Geszti Péter, Takács Nikolas, Szeder-Szabó Kriszta, Jónás Vera vagy Kozma Orsi partnereként.

Gyányi Marcell a jazz élet egyik legmeghatározóbb formációjában a Dresch Quartetben és Antonia Vai zenekarában bőgőzik, basszusgitárosként a Rock Band For Old Men-ben lehet hallani, illetve alapító tagja volt a mára már nem aktív, kiváló Makrohang zenekarnak.

Klausz Ádám dobos a megújult Bújdosó Trió és a friss Jazz Showcase fődíjas Nagy Emma Quintet tagja, valamint Nóvé Soma új, népzenei projectjében a Mordaiban is dobol.

A Dalok bentre teljes album lejátszási listája:

A videókat az Ezer Kolibri - Mil Colibríes csapata készítette, Bordás Róbert és Takács István Gábor, a hangefelvétel a Sinistra Budapest stúdióban készült Fenyvesi Márton hangmérnöki munkájával.