Lux et Umbra

Az Ezer Kolibri blogunkat azzal a szándékkal készítjük, hogy szélesebb közönség elé tárjuk és megörökítsük az utókornak azokat a zenéket amikkel a Budapesti éjszakában találkozunk. Blogunk egyik kedvence Lukács Miklós cimbalomművész. Mindig nagy öröm és megtiszteltetés olyan zenekar koncertjén forgatni, amiben ő játszik. Készítettünk már a Cimbiózis Trióról koncertfilmet, voltunk a Tóth Viktor Arura Trió fellépésén, és forgattunk egy Bartók Béla műveit átértelmező koncertsorozathoz anyagokat. Mikor őt kamerázzunk, akkor úgy érezzük kicsit, mintha nem csak befogadóként lennénk részese a csodának amit teremt, hanem az alkotásnak is.

Ezúttal nem élő koncertet vettünk fel, hanem a Cimbiózis 5tet készülő új lemezének felvételén forgattunk. A májusban a Fonó Records gondozásában megjelenő Lux et Umbra (Fény és árnyék) című lemez Lukács Miklós hat új kompozícióját tartalmazza. A Baló István (dob), Orbán György (nagybőgő), Lukács Miklós (cimbalom) trió ezúttal kvintetté bővűlt, a lemezen két nagyszerű vendégzenész játszik, Klenyán Csaba klarinéton és Jankó Attila fagotton. Az új album ezúttal a klasszikus zene irányába mozdul el úgy, hogy közben az improvizáció továbbra is nagy szerepet játszik benne. 

A Lukács Miklós  - Cimbiózis 5tet lemezbemutató koncertje 2018. május 10-én lesz a Fonó Budai Zeneházban.

A felvétel a Fonó Budai Zeneházban készült 2018. február 7.-én.
A Hangmérnökök Kopcsik Márton és Nóniusz Gábor voltak.
A videófelvételt Bordás Róbert és Takács István Gábor (Ezer Kolibri) készítette.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.