Guarantee of Quasi - Bujdosó Trió videóklip premier

Az első karantén időszak alatt készítette ezt a kisfilmet Bordás Róbert, Bujdosó János triójának zenéjére.

Bujdosó János a klipről: 

"Ez a klip az első karanténidőszak alatt forgott. Azt a furcsa, bizonytalan helyzetet próbáltuk benne megjeleníteni, ami akkor (és kicsit másképp, de természetesen most is) nyomasztotta az embereket, meg hát, rá is értünk. Elnéptelenett utcákat azért nem nagyon mutogatunk benne, a túlzó aktualizálás nem biztos, hogy növeli egy dolog művészi erejét. A klip alapjául szolgáló darab, a Guarantee of Quasi a zenekar első lemezéről való, elég régi, de én nagyon szerettem volna a dalnak egy videót, most akkor meglett ez is, Bordás Róbert operatőr barátom jóvoltából. Ének nélküli instrumentális zenéről lévén szó, az alkotói fantázia olyan szabadon szárnyalhat, hogy megvan az a veszély, hogy semerre se repülünk, annyira zavarba ejtő a lehetséges irányok számossága. Ennek szellemében a video (vagy kisfilm, hiszen több, mint 10 perces) egyfajta szabad asszociácók "láncolatának" tekinthető, a képek egymásutánjának nem is áll szándékukban világos narratívát kínálni, mégis, aki akar, beleláthat némi üzenetet is a filmbe: a nagyváros alulnézetből, egy kevés rohadás és pusztulat, hit és nemhit. Szerintünk jó lett, nézzétek!"

A zenekar Bujdosó János, az Európa Kiadó, korábban a Kistehén, az Egy Kiss Erzsi Zene és sok más zenekar gitárosának saját projektje. Bujdosó a hazai alternatív zenei porond színházi és filmzenéket is jegyző markáns figurája, „szangvinikus, szabályokat ritkán követő, ösztönből fakadó, alapvetően lírai gitárjátéka” 2011-ben alakított triójában teljesedett ki. 

A zenekar Gold for Leslie című bemutatkozó lemezét „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölte a kritika. A trió időközben teljesen megújult, ritmust váltott, a latinos mámor, a "bizánci szörf dzsessz" helyébe lendületesebb, robusztusabb hangzás lépett, megőrizve a korábbi anyagok sajátos dallamvilágát. 

A zenekar 2019-ben megjelent nagyszerű "National Amnesia Institute" lemezéhez is készítettünk korábban klipet, a teljes album pedig itt hallgatható meg. A lemezről így írt a Magyar Narancs:

Bujdosó János kapcsán illik leszögezni, hogy az egyik legegyedibb hangú, kivételes muzikalitással, zenészi intelligenciával megáldott, remek kompozíciós, improvizációs technikával rendelkező, sokoldalú hazai gitáros.

A kisfilmet forgatta és rendezte Bordás Róbert, külön köszönet Bujdosó Jánosnak és Hevesi Nándinak a tippekért. A klip önerőből, támogatás nélkül készült.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.