Lezárult a Szimpla Lemming Program 2016!

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szimpla Lemming Programot, amely abban igyekszik segíteni a zenekarokat amit eleve csinálnak.

Koncerteztek a Szimpla Kertben, elmentek a Tilos Rádióba, menedzser kerekasztalon vettek részt és figyelt rájuk sok partner akik további lehetőségeket nyújtanak.

Az idén még változatosabb volt a paletta mint szokott, a kortárs jazztől a tudattágító reppen át az avantgarde nem-tudjuk-mi-ig. Különösen izgalmas volt látni, hogy nagyon széles az a skála is ami szerint egy zenekar meg tudja fogni a közönséget. Vannak, akik a nagyon profi hangszereléssel, mások az előadásmóddal.

A díjak kiosztásánál az volt a szempont, hogy melyik felajánlás melyik zenekarnak jön a legjobban.

A Stetl és a Voodoo Papa Duo annyira jó koncertet adtak, hogy visszavárják őket a Szimpla Kertbe.

A Silence Fictiont is, de ők menedzseri mentorálást is kapnak a Beatmatestől, mert tudatosan és igényesen szervezik magukat már most is.

Demény Gergely egy gitárzseni, aki a Szimpla stódiójában készíthet demót, csakúgy mint a Kettős Tamás és a Vadszamarak akik nagyon jó szövegeket írnak.

A Várallyay Petra Trio egyrészt a Dalok.hu kampányán lovagolhat a hírnév felé, másrészt az Ezer Kolibri zeneblog felveszi egy teljes koncertjüket videóra, mert ők úgy játszanak, hogy azt látni, hallani, megörökíteni kell.

A Szimpla is felvesz egy koncertet. A HolddalaNap hangfelvételét teljesen kikeverik, és odaadják a zenekarnak szíves felhasználásra.

A megkerülhetetlen és szép (halál;orgazmus) Majd az A38 színpadára kerül egy nagyobb avantgarde banda társaságába.

A Július 19-24 között megrendezésre kerülő Babel Sound Fesztivál pedig az Aurevoir. zenekart hívta meg, mert széthergelik a közönséget pozitív energiával.

A Monyo Project pedig a berlin Szimpla Badehaus vendégszeretetét és színpadát élvezheti, illetve Berlin élvezheti őket. Win-win, élvezet-élvezet.

A Kula Band pedig Káosz Kapitányhoz megy egy élő portréműsorba a TILOS rádió "Káosz Kapitány kalandjai a szemlélődés ösvényén" műsorába, és Todoroff Lázár, a Szimpla videósa készít nekik videóklippet.

Ezek mind nagyon különböző zenekarok, akiket sikerült egy kicsit egy közösséggé kovácsolni a Lemmingek nevében. A Lemming mint szimbólum köti össze ezeket a zenekarokat, akik megismerkedtek egymással, egy csomó közös munka elindult, még egy szobor elkészítésében is. Meg persze ez az eklektikus felhozatal egy kisebb lenyomata a 2010-es évek zenei életének. Ha a kutatók majd csak ezeket a videókat találják meg úgy ötezer év mulva, akkor egy különleges és tehetséges kort feltételeznek majd.

A Lemming nem áll meg, jövőre is megrendezik, mert a zenekarokat nem csak a stílusuk és zenei irányuk köti össze, hanem a közös értékrend, és így együtt egy komolyabb réteget tudnak képezni; a Szimpla által támogatott rétegkultúrát.

Latorczai Balázs, Szimpla.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.