A Glass House együttes Magyarországon

glasshouse (2)A zsidó zenei örökségünk újragondolása nemzetközi és magyar sztárok részvételével a BMC-ben, január 29-én csütörtökön.

A Glass House együttes a Budapest Music Centerben játszik január 29-én csütörtökön, este 19:30-tól.
Íme egy ízelítő, amit a keddi próbán vettünk fel:

A koncert leírása a szervezőtől: A Glass House neve itthon ismeretlenül cseng, ám a tagok jól ismertek: az együttes vezetője a Grammy-díjas Frank London, aki már sokszor koncertezett Magyarországon. Aram Bajakiant Lou Reed és Diane Krall rajongói egyaránt ismerhetik: a Velvet Underground alapítójának turnégitárosa a jazzdívával is sokszor koncertezett. Az argentin Pablo Aslan az etnojazz kiemelkedő bőgőstehetsége, Yoni Halévy nagyszerű izraeli jazzdobos, Jake Shulman Ment pedig tősgyökeres brooklyni hegedűs, aki a magyar, román, roma és a kelet-európai zsidó zene megszállottja, és Erdélytől a Duna-deltáig bejárta már gyűjtőként közös zenei örökségünk
legfontosabb régióit. Három kiemelkedő magyar zenész csatlakozott a tavaly tavasszal, New Yorkban létrehozott formációhoz, amelyet az ottani Balassi Intézet hívott életre a Holokauszt áldozatainak emlékéve alkalmából. Bő fél év után játszik újra együtt a lassan világhírűvé váló cimbalomvirtuóz Lukács Miklós, világzenei kiválóságunk, Szirtes Edina Mókus és a jazzt, az etnot és minden kísérleti
területet látható természetességgel belakni képes Ágoston Béla.

A koncertet az Ezer Kolibri rögzíti. Az esemény szervezője a Balassi Institute - Hungarian Cultural Center, New York. Együttműködő partner a Budapest Music Center.
Jegyek még kaphatók a jegy.hu oldalon.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.