Bágyi Balázs New Quartet @ Budapest Jazz Club


Bágyi Balázs a magyar jazz-élet meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, aki húszas évei óta vezeti saját zenekarait. Új együttesében, a Bágyi Balázs New Quartetben, a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, az elsöprő intenzitással játszó szaxofonos, Ávéd János, a klasszikus zenén nevelkedett, Junior Príma díjas zongorista, Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A zenekar repertoárját a dobos zenekarvezető saját szerzeményei alkotják. Új videoblogunkban a Budapest Jazz Club-ban rögzített koncertet mutatjuk be.


A koncert lejátszási listáját itt tudja elindítani:

Rövid interjúnk Bágyi Balázzsal:

Ezer Kolibri - Hogy éreztétek magatokat ezen a koncerten?

Bágyi Balázs - Úgy éreztük, hogy a zene sodró lendülete igazán elkapott bennünket, megtörtént az a szárnyalás ami élteti a játékunkat, a lírai számokban pedig sikerült létrehoznunk azt az intim atmoszférát, amely nélkül nincs igazi klub koncert.

EK - Mióta játszotok ebben a felállásban?

BB - Jelen felállás 2013 őszén alakult és ezzel együtt formálódott az új repertoár is, amely kizárólag saját zenéimet tartalmazza, ezeket vettük fel nemrég lemezre.

EK - Mikor jelenik meg az új lemezetek és mikor láthat titeket újra a közönség ebben a felállásban?

BB - A Bágyi Balázs New Quartet május végén megjelenő easy landing című albumának bemutatója 2014. június 7-én szombaton lesz, a Budapest Jazz Clubban.

EK - Köszönjük szépen a lehetőséget és sok sikert!

Video: Ezer Kolibri, hangmérnök: Susszer Balázs. A Balázs Bágyi New Quartet Facebook oldala.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.